Senaste inläggen

Av Linnea - 19 augusti 2018 11:16

Ingen hund hittades igår. Rojas intresse för renar och fåglar tog för mycket fokus för henne igår och hon släppte spåret efter bara ett par hundra meter. Heléne och Ila följde dock ett spår långt och förhoppningsvis finns Labbas i andra änden av det spåret.
Jag och Roja sökte i närområdet kring tältet, trots det blev det ca en mil i terrängen. När regnet kom så blev vi båda väldigt blöta och så fort vi kom ner till tältet blev vi kalla och jag kände att min förkylning trappats upp en del. Jag kände att jag inte skulle klara av fler mil på fjället i det här skicket. Idag är jag glad att jag gick hem, idag är jag inte alls frisk eller pigg. Det var fantastiskt vackert där uppe men man är väldigt besviken att vi inte hittade Labbas. Heléne är kvar där och söker även idag. Jag hoppas verkligen att dom hittar honom! Men det är fruktansvärt stora områden och mycket skrymslen som man kan sitta fast i och sitter man inte fast så kan man ha gått eller sprungit fruktansvärt långt om man är hund

ANNONS
Av Linnea - 16 augusti 2018 21:19

Igår fick vi beskedet om att vår lilla Aija har osteochondros i båda boglederna samt början på samma i armbågarna. Nu funderar man kring operation eller inte. Man hoppar hit och dit och man vet inte alls vad som är bäst. Det lutar dock åt operation.

Imorgon åker jag och Heléne mot Ramundberget med våra hundar för att hjälpa till att söka efter en hund som stack från sin matte när dom var på fjället och tältade. Den har koppel på sig så den har förmodligen fastnat. Vi får hålla tummarna för att vi hittar den fort!

ANNONS
Av Linnea - 15 augusti 2018 16:19

Idag har veterinär Mats avlivat vår gamla Tara. Mycket ledsamt men det var dags för 14åringen.

Vi är nästan klara med fasaden, det är ett fönster kvar och jag ska väl prova fixa det snart. Jag har börjat sätta upp brevlådan, men mår väl sådär så jag tog en paus. Jag har köpt en grund och virke till hundkojan samt beställt hundluckan nu så vi kan börja bygga på den.

Av Linnea - 8 augusti 2018 06:53

Vi hann inte riktigt klart med målningen, så jag donar på lite med det nu när jag är utan jobb. Jag var på arbetsförmedlingen igår och det kändes lite som att deras jobb är att ha en inskriven så att man kan få a-kassa, men jag tror helt klart inte att det kommer vara genom dom jag har ett nytt jobb sen. Jag har även köpt oss en ny brevlåda. Det var på tiden! Jag tror att jag ska sätta upp den idag, efter att jag och Aija varit till veterinären.

Har en del funderingar på hur jag ska hinna allt jag vill göra i år. Bygga hundkoja måste göras, fixa vindskydd måste också göras samt få klart bilen så den kan flytta. Jag vill gärna byta tapeter i sovrummet så att man kan dra om elen där uppe och slipper leva i mörker i en vinter till. Jag tänkte byta tapeter nästa vecka men det är ju alltid så att det tar längre tid än man tror att det ska göra så jag kanske ska prioritera våra måsten först...

Igår sökte jag och Roja efter Oliver (som egentligen inte hade sprungit bort), de två första söken blev inte bra men det tredje och sista blev jätte-jättebra. Den röda linjen är oliver och den blå är jag och Roja. Varför linjerna inte är bredvid varandra i början är för att vi skulle få till ett spårupptag. Det fick vi!

Av Linnea - 1 augusti 2018 21:56

Och jag är numera arbetslös sedan igår. Fredrik har dock semester än så det känns inte riktigt som att va arbetslös.

Helgens tävling gick jättebra, Roja klarade alla fyra söken så hon fick diplom. Min duktiga tjej.

Sommaren fortsätter att vara skitvarm. Men nu har det iaf kommit lite regn så skogsbrandrisken kanske minskar och gräset kanske växer lite så det kan bli något bete till alla landets djur.

Igår tappade jag min telefon i backen så att skärmen sprack. Typiskt! Skönt att det funkar utan problem ändå!

Av Linnea - 26 juli 2018 08:10

I dagarna målar vi om utsidan på vårt hus. Samt sätter upp fönsterlister på utsidan. Vet inte vad det heter egentligen, haha. Det blir iaf sjukt stor skillnad på det förut ganska fula och ofärdiga huset, ser typ snyggt och färdigt ut där Fredrik är klar med fönstren.

Ikväll ska jag upp och hjälpa till med förberedelser inför tävlingen i helgen och på lördag ska det tävlas i Nose work för mig och rojroj.

Vi har varit på traktorpulling eller truckpulling som det också var.

Av Linnea - 6 juli 2018 08:11

På träningstävlingen gick det ganska bra, jag var dock lite för snabb och sa markera för att Roja markerade trots att det inte var rätt. Hon har aldrig varit så tydlig fast det har varit fel någon gång. Så jag lärde mig att - om det hon markerar ser ut som en möbeltass, gå då vidare och se om det finns en doft att markera innan man är klar.

Hästarna har kommit hem, Whoops var som en filbunke när han kom hit och bara åt, när Nicke kom dagen efter blev det först följa John, därefter klia varandra och sen fight med inslag av skrik. Nu är det Nicke som är kungen i djungeln och Whoops fogar sig som undersåte. De sköter sig annars exemplariskt förutom en dag när jag kom hem från jobbet och de inte var hemma.. då var de i buan och gäståt en massa gräs ?

Jag och Roja var på första delen av ID-hundsutbildningen i helgen. Mycket spännande oc äh lärorikt. Nu ska det läggas upp en plan så att man kommer ihåg att träna på allt vi lärde oss i olika steg så att vi kan klara licensprovet i september och bli ett erkänt ekipage.

Jag ska nu jobba en vecka till innan Fredrik har semester och jag ska försöka ha det ons-fred de veckorna. Därefter är detta vikariat slut och jag hoppas och tror att jag kommer hitta något annat till hösten.

Igår fick vi veta att bilens registreringspapper har anlänt till Sverige, så, som Fredrik sa - nu känner man ju för att våldsmeka! Vi som accepterat att vi inte skulle kunna åka ngt denna sommar, har fått upp hoppet! Men först ska vi måla hus och städa hönsgården. Jag tror att vi fått in hönskvalster men att jag hittat en supermedel som kommer ta död på dom. Hoppas, hoppas!!

Det är fortfarande mycket torrt och regnar bara enstaka dagar med typ två veckors mellanrum. Gräsmattan börjar bli brun, vi som alltid annars har en blöt gräsmatta. Vattnet i brunnen är inte så högt som det behöver vara så Fredrik har grävt ur den och fyllt på med singel och vatten. Det har än så länge gett och grumligt vatten, men det blir bättre! Det värsta i denna kråksång är ju att det blir för lite mat till landets alla djur, gräset växer inte som det ska, så beten till djuren är klena och rundbalarna blir färre än vad man fått ut av samma mängd lågskor förut. Många bönder skickar sina djur på nödslakt så idag är det viktigare än någonsin att köpa svenskt kött så att man inte dödar djur i onödan. Gräsbränder härjar och skogsmaskinförare och grävmaskinister bör ha eldvakter samt det är eldningsförbud i nästan hela Sverige.

Infiltrationen är iaf helt klar och betald, skönt. Och våra kycklingar växer så det knakar, två födda i april varav en är tupp, sex st födda i maj och tolv st födda i juni. Vi tror dock att vi måste ta ner en av tupparna, snyggörjan blir det, för att hönorna blir lite väl slitna av att ha två tuppar, dessutom är han ju rätt stygg mot oss och jagar oss ibland, ett beteende som scarlet har tagit efter. Vi har även sålt sex st "avelsägg" till Tord och Lena, jag hoppas dom får hög kläckningsprocent!

Av Linnea - 16 juni 2018 20:12

Så fel det kan bli, vi fick tack och lov köpa 40 stolp av Göran igår och tillsammans med hundstaketets stolpar klarar vi oss med två som marginal. Frågan är stor om vi kommer klara hela vägen runt med tråd, men det visar sig nog imorgon, när vi gör klart. Men först ska jag och roja vara med på en uppvinsnings/träningstävling i Nose work i Lit tillsammans med tävlingsgruppen.

På måndag måste nästan hagen va klar för på tisdag vill jag ta hem Whoops så han hinner bo in sig innan Nicke kommer.

Tara och Oliver har åkt hem , haha oliver såg ut som en pudel när jag rakat klart honom . Tara blev också lite rakad, runt halsen, haha.

Det har inte regnat ordentligt sedan snön försvann, typ, så det är utfärdat varning för bränder i nästan hela Sverige. Ganska sjukt, en massa snö i vintras, sjuka vårfloder och sen torka... vi som inte trodde det skulle va torrt innan midsommar.
På fredag är det midsommar!

Presentation


Punchen i blodet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Neeah med Blogkeen
Följ Neeah med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se