Senaste inläggen

Av Linnea - 1 augusti 2018 21:56

Och jag är numera arbetslös sedan igår. Fredrik har dock semester än så det känns inte riktigt som att va arbetslös.

Helgens tävling gick jättebra, Roja klarade alla fyra söken så hon fick diplom. Min duktiga tjej.

Sommaren fortsätter att vara skitvarm. Men nu har det iaf kommit lite regn så skogsbrandrisken kanske minskar och gräset kanske växer lite så det kan bli något bete till alla landets djur.

Igår tappade jag min telefon i backen så att skärmen sprack. Typiskt! Skönt att det funkar utan problem ändå!

ANNONS
Av Linnea - 26 juli 2018 08:10

I dagarna målar vi om utsidan på vårt hus. Samt sätter upp fönsterlister på utsidan. Vet inte vad det heter egentligen, haha. Det blir iaf sjukt stor skillnad på det förut ganska fula och ofärdiga huset, ser typ snyggt och färdigt ut där Fredrik är klar med fönstren.

Ikväll ska jag upp och hjälpa till med förberedelser inför tävlingen i helgen och på lördag ska det tävlas i Nose work för mig och rojroj.

Vi har varit på traktorpulling eller truckpulling som det också var.

ANNONS
Av Linnea - 6 juli 2018 08:11

På träningstävlingen gick det ganska bra, jag var dock lite för snabb och sa markera för att Roja markerade trots att det inte var rätt. Hon har aldrig varit så tydlig fast det har varit fel någon gång. Så jag lärde mig att - om det hon markerar ser ut som en möbeltass, gå då vidare och se om det finns en doft att markera innan man är klar.

Hästarna har kommit hem, Whoops var som en filbunke när han kom hit och bara åt, när Nicke kom dagen efter blev det först följa John, därefter klia varandra och sen fight med inslag av skrik. Nu är det Nicke som är kungen i djungeln och Whoops fogar sig som undersåte. De sköter sig annars exemplariskt förutom en dag när jag kom hem från jobbet och de inte var hemma.. då var de i buan och gäståt en massa gräs ?

Jag och Roja var på första delen av ID-hundsutbildningen i helgen. Mycket spännande oc äh lärorikt. Nu ska det läggas upp en plan så att man kommer ihåg att träna på allt vi lärde oss i olika steg så att vi kan klara licensprovet i september och bli ett erkänt ekipage.

Jag ska nu jobba en vecka till innan Fredrik har semester och jag ska försöka ha det ons-fred de veckorna. Därefter är detta vikariat slut och jag hoppas och tror att jag kommer hitta något annat till hösten.

Igår fick vi veta att bilens registreringspapper har anlänt till Sverige, så, som Fredrik sa - nu känner man ju för att våldsmeka! Vi som accepterat att vi inte skulle kunna åka ngt denna sommar, har fått upp hoppet! Men först ska vi måla hus och städa hönsgården. Jag tror att vi fått in hönskvalster men att jag hittat en supermedel som kommer ta död på dom. Hoppas, hoppas!!

Det är fortfarande mycket torrt och regnar bara enstaka dagar med typ två veckors mellanrum. Gräsmattan börjar bli brun, vi som alltid annars har en blöt gräsmatta. Vattnet i brunnen är inte så högt som det behöver vara så Fredrik har grävt ur den och fyllt på med singel och vatten. Det har än så länge gett och grumligt vatten, men det blir bättre! Det värsta i denna kråksång är ju att det blir för lite mat till landets alla djur, gräset växer inte som det ska, så beten till djuren är klena och rundbalarna blir färre än vad man fått ut av samma mängd lågskor förut. Många bönder skickar sina djur på nödslakt så idag är det viktigare än någonsin att köpa svenskt kött så att man inte dödar djur i onödan. Gräsbränder härjar och skogsmaskinförare och grävmaskinister bör ha eldvakter samt det är eldningsförbud i nästan hela Sverige.

Infiltrationen är iaf helt klar och betald, skönt. Och våra kycklingar växer så det knakar, två födda i april varav en är tupp, sex st födda i maj och tolv st födda i juni. Vi tror dock att vi måste ta ner en av tupparna, snyggörjan blir det, för att hönorna blir lite väl slitna av att ha två tuppar, dessutom är han ju rätt stygg mot oss och jagar oss ibland, ett beteende som scarlet har tagit efter. Vi har även sålt sex st "avelsägg" till Tord och Lena, jag hoppas dom får hög kläckningsprocent!

Av Linnea - 16 juni 2018 20:12

Så fel det kan bli, vi fick tack och lov köpa 40 stolp av Göran igår och tillsammans med hundstaketets stolpar klarar vi oss med två som marginal. Frågan är stor om vi kommer klara hela vägen runt med tråd, men det visar sig nog imorgon, när vi gör klart. Men först ska jag och roja vara med på en uppvinsnings/träningstävling i Nose work i Lit tillsammans med tävlingsgruppen.

På måndag måste nästan hagen va klar för på tisdag vill jag ta hem Whoops så han hinner bo in sig innan Nicke kommer.

Tara och Oliver har åkt hem , haha oliver såg ut som en pudel när jag rakat klart honom . Tara blev också lite rakad, runt halsen, haha.

Det har inte regnat ordentligt sedan snön försvann, typ, så det är utfärdat varning för bränder i nästan hela Sverige. Ganska sjukt, en massa snö i vintras, sjuka vårfloder och sen torka... vi som inte trodde det skulle va torrt innan midsommar.
På fredag är det midsommar!

Av Linnea - 15 juni 2018 10:18

Tara och Oliver bor här ett par dagar nu, oliver får behandling för sina hotspots och blir rakad, han flåsar varken inne eller ute just nu, och då har jag bar rakat halva hunden eftersom rakapparaten gav upp. Tur jag har som har en Kajsa på väg till stan som kan låna ut sin apparat ett par timmar !

Jag har fått 12 stolpar av Joel och ska köpa 15-20 st av Göran ikväll till hagen som ska byggas imorgon, så det kan finnas en chans att vi slipper köpa massa stolp på granngården. Yaay!

Av Linnea - 13 juni 2018 07:44

Whoops kommer flytta hem hit till en skogshage på vår egen marknunder nästa vecka, detsamma gör en annan nordis - Nicke som Kajsa har men inte vill ha kvar, vi får se hur det går. Jag har röjt runt vår mark så att vi kan sätta upp staket och så ska vi flytta hundstaketet så blir det större hage för hästarna.
Dock blev jag grisförkyld igår och det har tydligen inte gått över idag så det blir spännande att bygga hage såhär, när man blir andfådd av att äta frukost, haha.

Lars-Åke är iaf klar med infiltration, ta bort muren och anlägga parkering här hemma, nu behöver vi bara så lite gräs och få en massa regn så blir det skitfint här! Nu ska det bara byggas hage, altan, hundgård, målas hus och byggas vindskydd så kan vi chilla sen. Puh ?

Av Linnea - 31 maj 2018 07:08

I fredags flyttade Whoops bort till Jessica, en jättefin skigshage med gräs och skog blandat, torrt och fint och igår när jag kom dit låg han och sov. Han går ensam än, men ska få gå med unghingstar sen när vi alla känner oss redo.

I helgen åkte vi till Gullspång (trots att vi bara skulle till Vansbro) och sålde Fredriks hoj.
Vi har helt fantastiskt väder och har väl haft det drygt två veckor, med temperaturer på ca 22-27 grader. Meeeen man börjar ju fundera på att det blir för torrt i marken och skogsbränder har redan börjat.

I måndags köpte vi grejer så vi kan röja skog och sly, i tisdags röjde Fredrik undan för infiltration och igår kom Lars-Åke och började fixa till runt huset och tog isär den gamla grunden. Imorgon kommer han och fortsätter.

Vi har lagt ner ett gäng ägg till i kläckaren så nu hoppas vi på ännu större tilldelning befruktade ägg som också vill kläckas. Vi har nu två termometrar för att veta temp i mitten och på sidorna.
Kycklingarna och Aija växer så det knakar och Roja växer hon också, fast på brädden... precis som matte...

Fredrik börjar på coromatic igen i mitten på juni.

Av Linnea - 25 maj 2018 06:55

Av äggen blev det 6 fina, välskapta kycklingar. Varav ett köpt pelle&lisa ägg, haha, så den kommer få bli värparn. Det blev dock inget av tre av våra ägg och de två andra pelle&lisa äggen. Nu funderar vi på att hitta en kläckmaskin som kanske tar hand om sig själv lite mer, det är svårt att vara borta en hel dag och ändå ha koll på temp och fukt.

Jag har varit på funktionärsträff för Nose work-tävlingen som kommer vara på storhogna sista helgen i juli. Innan det har vi planerat att vara med på en uppvisningstävling i fjäl, första delen av utbildningen till id-hund och jag funderar på att anmäla oss till en Nose work tävling i stöde. Hehe, hur ska jag hinna annat än att mysa runt med Roja i sommar?

Det närmar sig två månader kvar av det här jobbet och än har jag inte skrivit på något papper för nästa jobb, men det löser sig!

I helgen ska vi flytta ponnyn närmare hem och prova röja träd från området för infiltration.

Presentation


Punchen i blodet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Neeah med Blogkeen
Följ Neeah med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se