Senaste inläggen

Av Linnea - 22 september 2017 11:58

Dräneringen är inte klar än och vi började den 1a september. Men det tar sig så det är inte skitlångt kvar iaf.

Roja är bra i tassen igen så Fredrik cyklar med henne och hon har blivit lyckligare, piggare och trevligare så hon var förmodligen lite deppig förut, nu är det bara vikten som ska rättas till.

Ett gäng tuppar har fått sätta livet till för att dom bråkade och började vara elaka med varandra. Nu har vi bara två tuppar kvar vilket verkar vara ett vettigare antal.

Jobbet rullar på och idag är det fredag. Det är oftast lite lugnare på fredagar.

Katten är fortfarande galen men hon och roja har blivit lite vänner iaf, hoppas dom blir bästisar!

ANNONS
Av Linnea - 7 september 2017 20:29

Skruttan har väl varit hos oss en vecka imorgon och hon har redan fått mig att inse att sovrumsdörren ska vara stängd på natten. När man vaknar runt ett av att en liten går runt på och i ens ansikte så förstår man inte riktigt vad det ska vara bra för. När hon sen vägrar att sova och istället tuggar och drar en i håret så säger man godnatt. Haha hon är helt sjukt gosig andra gånger och kommer springande när man kommer hem och ska mysa. Det där med att sova hela nätter har väl aldrig riktigt varit en kattgrej?

Dräneringen är bland det tråkigaste vi gjort med det här huset. Kanske inte ens bland det tråkigaste. Det kan stå som nummer ett, helt ensamt. Men det är inte skitmånga moment kvar nu, vi ska spika fast mattan, sätta lister, lägga duk, dräneringsrör och singel, sen börja fylla igen för hand innan grävaren kommer. Okej , fortfarande för mycket kvar att göra.

Jaktlaget har inte fått så många älgar i tilldelning i år villet gör att dom nästan skjutit klart. Roja gjorde illa tassen i lördags så i söndags åkte vi till stan för att köpa två skor/strumor för att hon skulle kunna vara med på jakten, den hade åkt av efter ett par hundra meter så det blir ingen mer jakt för henne den här veckan. Men hon hade fått spåra en älg idag så lite får hon jobba iaf.

Jag vill vara frisk från förkylningen snart, det är så jävla tungt att bära runt på kroppen såhär!

ANNONS
Av Linnea - 1 september 2017 22:09

Så har det idag flyttat in en kisse hos oss, hon kommer heta Hemi och är typ 12 veckor nu. Ett virveldjur med andra ord.

Hönsen skulle vi ta in ikväll och då hade grinden till hönsgården blåst igen, sju av dom hade då flugit upp i ett träd och satt på grenarna där uppe och två hade gått bort till snöslungan och satt sig på den. Dom som alltid går och lägger sig i huset om dom kan. Skönt att alla var kvar på gården!Av Linnea - 1 september 2017 19:45

Tiden går..
Hönsen bor nu i gamla bastun, med hönsgård utanför. När vi är hemma är dom ute på tomten och blir tuffare för varje dag så ibland har vi dom precis utanför dörren.
Jobbet rullar på och jag tror att det går ganska bra. Jag har flyttat kontor nu vilket än så länge känns väldigt bra!
Roja slet av sig en klo under tiden i Skåne så hon tränades inte som det var tänkt inför jakten. Fredrik har släppt henne på skogen och jag har cyklar nån gång efter att hon blev bra i klon, men hon är ju ingen jaktidiot heller så när hon inte orkar mer kommer hon nog visa det. Jag har blivit förkyld i veckan så jag orkar typ ingenting men sen i fredags så dränerar vi huset så det är som bara att jobba på..

Av Linnea - 14 juli 2017 22:35

Snart har två månader gått sedan vega försvann ur våra liv, roja hade en lite förvirrad tid efter och förstod nog inte varför hon inte hade konkurrens bland maten. Men hon har kommit in i att vara ensamhund och nu har vi höns som hon kan bry sig om. Även om dom nu är 9 och inte 23 som dom bar från början. Ledsen tid! Dessutom tränar vi inför älgjakten, så det blir en del morgontid på cykeln.

Hon har alltså blivit helt återställd sen hon blev biten och opererad, helt fantastiskt!!

Jag fick betyg på c-uppsatsen och jobbet rullar på. Har just gjort min (tror jag), tredje vecka. Och vi har kikat på en annan gård som vi fick lånelöfte för och så, men vi la ner innan vi lagt något bud, nu är vi inne på att kika på stugor i ljungdalen istället. Haha. Dessutom bygger vi hönsgård och ska inreda bastun till hönshus, vill måla husen, renovera sovrummet och göra elen uppe. Samtidigt ska vi tillbringa tid i Skåne, och måste fixa kåpan och acn till chevan innan, vi hinner nog..

Robotgräsklipparen har gått på semester passande nog och faster och tino är hos farmor. Pappa är på vattnet och seglar med en gäng gubbar och Eva har gått i pension.

Godnatt

Av Linnea - 31 maj 2017 08:21

Idag är det två dagar sen vi tog ner vår 13 år gamla Vega. Jag vet inte vad jag ska göra, så mycket saknar jag henne. Livet stannar lixom upp när man förlorar en bästa vän. 


Idag är det även tre dagar sen vi kom hem efter 10 dagar i Skåne. 10 dagar som inte alls var planerade att tillbringas där nere, men så kan det gå. Vi har alltså en släkting som gått bort, som har en massa saker som det måste tas beslut om samt en massa frågor som måste lösas. Ganska spännande, ganska jobbigt, rätt tungt och rätt så mycket tid som behöver läggas ner.


För ca 16 dagar sen opererades Roja på grund av att ha slagits med en annan hund och fått ett bett i "handleden" på höger fram. Veterinärerna sa att hon har goda chanser att bli bra och hon fick komma hem dagen efter operation på grund av att leden fått ganska mycket bakterier i sig så dom eventuellt skulle spola leden under tisdagen också. Det behövdes tack och lov inte. Men, inte nog med att jag är fruktansvärt ledsen över att jag förlorat min gamla hund (ja, det är naturligt att man dör när man blir gammal, men det är förbannat jobbigt och tomt ändå) så går jag runt och är sjukt orolig för min lilla hund, då hon slutade medicineras igår morse, så nu får vi lixom se hur frisk hon egentligen är. Tänk om hon blir halt och att smärtstillande medicinen har gjort att hon inte haft ont, så vi har trott att allt är "bra" men nu när hon inte äter smärtstillande längre, då har hon ont!?  Jag vet inte hur jag skulle klara att förlora henne också. Vilket jag förstås inte kommer göra i första taget, vi kommer ju såklart medicinera och eventuellt operera igen om det finns några chanser på att hon skulle bli bra av det, men endå. 


I min värld är dessa tre saker ganska tillräckligt för att man ska tycka att det är rätt tungt att öppna ögonen på morgonen. Men, igår hade vi opponering på c-uppsatserna. Det gick ju sådär. Eller åt fanders. Som jag själv tänkt under uppsatsen gång, så har jag använt fel metod för att göra de flesta mätningar mellan personlighet och arbetstillfredsställelse. Man litar ju på sin handledare, men jag har nu lärt mig att jag måste lita på mig själv också. Finns inte tillfredsställande argument från den andra personen, kan det bero på att dom egentligen inte vet varför dom har bestämt sig för en viss sak. Då kanske man måste ta fighten och argumentera för sin sak lite hårdare. Just nu vet jag inte vad som kommer hända med den, om jag kommer få göra om mätningarna eller om jag kommer få ta bort största delarna av resultatet och ha kvar den första delen, alltså bara det som uppfyller syftet till studien. Vilket kan innebära ca 1 sida resultat, istället för nuvarande typ 10 sidor resultat. Det värsta är väl egentligen inte att jag har gjort fel, jag är inte bättre än att jag gör fel ibland, det vet jag. Utan det värsta är att jag har lagt ner så in i helvete med tid på denna uppsats och ändå räcker det inte ens till ett E. Tid som jag hellre lagt på min familj, mina djur, mitt hus, vänner, you name it, allt förutom uppsatsen hade varit värt att lägga tid på, när man får veta att en mätning med en annan metod skulle tagit mig en halv dag, istället för fyra dagar och skrivandet av resultat och diskussion hade blivit bättre med en dag var istället för sju dagar tillsammans. (Det är som att plugga gärnet till en tenta och sen få F, fast då pluggar man gärnet i två veckor, jag har jobbat med den här uppsatsen i typ 8 veckor). Men, vi får se hur det löser sig, min examinator är snäll och vill hjälpa mig till ett E iallafall. Yaay. Gött. Fy fan. 


En kul sak då? 

Jag ska på arbetsintervju imorgon.Av Linnea - 15 maj 2017 14:55

uppsatsen beräknas kunna skickas in på torsdag. jag var lite funfersam på om det jag hade att skriva skulle uppgå till dom 20 sidor jag och handledaren diskuterat, med ca 26 just nu, är jag inte så orolig längre. 


jag är mer orolig för min unga hund som just nu är på sjukhuset och blir opererad och röntgad. samt för min egen hand som har ett hål i sig, inte bra med hundar som slåss! :(Av Linnea - 26 april 2017 16:26

Har jag sagt att roja fick en konstig svullnad och blåsor på vulvan i typ januari? Det fick hon iaf och vi åkte till veterinären för att få hjälp, dom misstänkte livmoderinflammation men kunde inte vara säkra. Hennes blodvärden visade på avvikelser men dom visste inte vad det var så jag fick med mig kortison men jag lät roja vara då det inte kändes som något hon inte kunde sköta själv. Efter ett par dagar var den bra igen. En blåsa har nu dykt upp igen och jag använde Google till hjälp. Tydligen kan hundar ha herpes, hundherpes. Smittar genom slemhinnor och vid direktkontakt med en en infekterad vulva. Det verkar vara mycket vanligare än jag trodde eftersom jag aldrig hört talas om det och veterinären stod som ett frågetecken. Men det visar sig tydligen i blodprov eftersom antikropparna är fler, precis som Rojas blodprov visade då i januari. Men en positiv grej är att hundar inte kan smitta människor och människor kan inte smitta hundar. Katter kan tydligen också ha herpes, men det smittar inte heller mellan olika raser.

Uppsatsen är i full gång och badrummet är helt klart så när som på en dörr som vi beställt som inte passade.

Presentation


Punchen i blodet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Neeah med Blogkeen
Följ Neeah med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se