Senaste inläggen

Av Linnea - 14 juli 2017 22:35

Snart har två månader gått sedan vega försvann ur våra liv, roja hade en lite förvirrad tid efter och förstod nog inte varför hon inte hade konkurrens bland maten. Men hon har kommit in i att vara ensamhund och nu har vi höns som hon kan bry sig om. Även om dom nu är 9 och inte 23 som dom bar från början. Ledsen tid! Dessutom tränar vi inför älgjakten, så det blir en del morgontid på cykeln.

Hon har alltså blivit helt återställd sen hon blev biten och opererad, helt fantastiskt!!

Jag fick betyg på c-uppsatsen och jobbet rullar på. Har just gjort min (tror jag), tredje vecka. Och vi har kikat på en annan gård som vi fick lånelöfte för och så, men vi la ner innan vi lagt något bud, nu är vi inne på att kika på stugor i ljungdalen istället. Haha. Dessutom bygger vi hönsgård och ska inreda bastun till hönshus, vill måla husen, renovera sovrummet och göra elen uppe. Samtidigt ska vi tillbringa tid i Skåne, och måste fixa kåpan och acn till chevan innan, vi hinner nog..

Robotgräsklipparen har gått på semester passande nog och faster och tino är hos farmor. Pappa är på vattnet och seglar med en gäng gubbar och Eva har gått i pension.

Godnatt

ANNONS
Av Linnea - 31 maj 2017 08:21

Idag är det två dagar sen vi tog ner vår 13 år gamla Vega. Jag vet inte vad jag ska göra, så mycket saknar jag henne. Livet stannar lixom upp när man förlorar en bästa vän. 


Idag är det även tre dagar sen vi kom hem efter 10 dagar i Skåne. 10 dagar som inte alls var planerade att tillbringas där nere, men så kan det gå. Vi har alltså en släkting som gått bort, som har en massa saker som det måste tas beslut om samt en massa frågor som måste lösas. Ganska spännande, ganska jobbigt, rätt tungt och rätt så mycket tid som behöver läggas ner.


För ca 16 dagar sen opererades Roja på grund av att ha slagits med en annan hund och fått ett bett i "handleden" på höger fram. Veterinärerna sa att hon har goda chanser att bli bra och hon fick komma hem dagen efter operation på grund av att leden fått ganska mycket bakterier i sig så dom eventuellt skulle spola leden under tisdagen också. Det behövdes tack och lov inte. Men, inte nog med att jag är fruktansvärt ledsen över att jag förlorat min gamla hund (ja, det är naturligt att man dör när man blir gammal, men det är förbannat jobbigt och tomt ändå) så går jag runt och är sjukt orolig för min lilla hund, då hon slutade medicineras igår morse, så nu får vi lixom se hur frisk hon egentligen är. Tänk om hon blir halt och att smärtstillande medicinen har gjort att hon inte haft ont, så vi har trott att allt är "bra" men nu när hon inte äter smärtstillande längre, då har hon ont!?  Jag vet inte hur jag skulle klara att förlora henne också. Vilket jag förstås inte kommer göra i första taget, vi kommer ju såklart medicinera och eventuellt operera igen om det finns några chanser på att hon skulle bli bra av det, men endå. 


I min värld är dessa tre saker ganska tillräckligt för att man ska tycka att det är rätt tungt att öppna ögonen på morgonen. Men, igår hade vi opponering på c-uppsatserna. Det gick ju sådär. Eller åt fanders. Som jag själv tänkt under uppsatsen gång, så har jag använt fel metod för att göra de flesta mätningar mellan personlighet och arbetstillfredsställelse. Man litar ju på sin handledare, men jag har nu lärt mig att jag måste lita på mig själv också. Finns inte tillfredsställande argument från den andra personen, kan det bero på att dom egentligen inte vet varför dom har bestämt sig för en viss sak. Då kanske man måste ta fighten och argumentera för sin sak lite hårdare. Just nu vet jag inte vad som kommer hända med den, om jag kommer få göra om mätningarna eller om jag kommer få ta bort största delarna av resultatet och ha kvar den första delen, alltså bara det som uppfyller syftet till studien. Vilket kan innebära ca 1 sida resultat, istället för nuvarande typ 10 sidor resultat. Det värsta är väl egentligen inte att jag har gjort fel, jag är inte bättre än att jag gör fel ibland, det vet jag. Utan det värsta är att jag har lagt ner så in i helvete med tid på denna uppsats och ändå räcker det inte ens till ett E. Tid som jag hellre lagt på min familj, mina djur, mitt hus, vänner, you name it, allt förutom uppsatsen hade varit värt att lägga tid på, när man får veta att en mätning med en annan metod skulle tagit mig en halv dag, istället för fyra dagar och skrivandet av resultat och diskussion hade blivit bättre med en dag var istället för sju dagar tillsammans. (Det är som att plugga gärnet till en tenta och sen få F, fast då pluggar man gärnet i två veckor, jag har jobbat med den här uppsatsen i typ 8 veckor). Men, vi får se hur det löser sig, min examinator är snäll och vill hjälpa mig till ett E iallafall. Yaay. Gött. Fy fan. 


En kul sak då? 

Jag ska på arbetsintervju imorgon.ANNONS
Av Linnea - 15 maj 2017 14:55

uppsatsen beräknas kunna skickas in på torsdag. jag var lite funfersam på om det jag hade att skriva skulle uppgå till dom 20 sidor jag och handledaren diskuterat, med ca 26 just nu, är jag inte så orolig längre. 


jag är mer orolig för min unga hund som just nu är på sjukhuset och blir opererad och röntgad. samt för min egen hand som har ett hål i sig, inte bra med hundar som slåss! :(Av Linnea - 26 april 2017 16:26

Har jag sagt att roja fick en konstig svullnad och blåsor på vulvan i typ januari? Det fick hon iaf och vi åkte till veterinären för att få hjälp, dom misstänkte livmoderinflammation men kunde inte vara säkra. Hennes blodvärden visade på avvikelser men dom visste inte vad det var så jag fick med mig kortison men jag lät roja vara då det inte kändes som något hon inte kunde sköta själv. Efter ett par dagar var den bra igen. En blåsa har nu dykt upp igen och jag använde Google till hjälp. Tydligen kan hundar ha herpes, hundherpes. Smittar genom slemhinnor och vid direktkontakt med en en infekterad vulva. Det verkar vara mycket vanligare än jag trodde eftersom jag aldrig hört talas om det och veterinären stod som ett frågetecken. Men det visar sig tydligen i blodprov eftersom antikropparna är fler, precis som Rojas blodprov visade då i januari. Men en positiv grej är att hundar inte kan smitta människor och människor kan inte smitta hundar. Katter kan tydligen också ha herpes, men det smittar inte heller mellan olika raser.

Uppsatsen är i full gång och badrummet är helt klart så när som på en dörr som vi beställt som inte passade.

Av Linnea - 11 april 2017 09:52

Vega ha fyllt år, jag fick hyfsat betyg på metod-tentan och badrummet är så gott som klart. Jag har skickat ut mina enkäter till lite olika deltagare och jag hoppas verkligen att dom svarar på den så jag får in material till min uppsats. Feels okej.

Dock har Sverige nu blivit utsatt för vårt första terrorbrott. Fyra personer blev ihälkörda och flertalet skadade av en lastbil som körde in på Drottninggatan i Stockholm. Dom har fått fast killen som körde och han har blivit nekad uppehållstillstånd i Sverige och utvisad men vägrar lämna landet. Jag hoppas att han nu åker ut och får sitt resten av sitt liv i något unket fruktansvärt fängelse.

Av Linnea - 30 mars 2017 10:43

Har snart nått sitt slut och vi i PA 2014 har börjat med c-uppsatsen.

Badrummet är på gång att renoveras, det har fått nya fina väggar än och bättre blir det! Jag fick även ett ryck att fixa till hallen lite så den har nya tapeter och målade lister och hängare.

Av Linnea - 22 mars 2017 17:20

Snart är det tenta igen och tydligen bara 72 dagar kvar till examen. Sjukt. Jag som tyckte att jag skulle plugga hela livet för drygt två år sen.

Badrummet är upprivet och vissa saker är utbytta eller ditsatta och Tommy har flytspacklat så imorgon kommer han och sätter tätskikt. Igår for jag med pappa och biggis till brånan med massa rat som skulle slängas, idag har jag åkt till dalåsen och köpt en regel. Däremellan försöker jag plugga inför tentan. Motivationen är lika låg som vanligt och jag tror att jag kommer bli rökt på fredag. Men jag försöker och kommer köra hårt på fredag så får vi se hur långt det räcker. På måndag börjar c-uppsatsen så då har jag andra problem kan man ju säga.

I helgen jobbade jag och Fredrik med badrummet från morgon till kväll, vi målade taket och satte upp downspots med tillhörande el och krypande uppe bland spånet som ligger som takisolering. Vi la även ner armeringsjärn och golvvärme-slingan som mättes massa gånger så man vet att den fungerar. Det gör den! Kung. Jag längtar verkligen tills det blir klart så man slipper passa på att gå på toa när man är någon annanstans.

...

Av Linnea - 10 mars 2017 15:30

Nu har tara och Olle åkt hem med pappa och jag har ett tomt hus med bara två hundar kvar.

Vi har bestämt oss för kakel och klinker så det jobbet drar igång på måndag, eller söndag om man vill va noga. Om vårt hus bestämde sig väl för att förbereda sig på att leva utan dusch och toalett så det gjorde så att brunnen sinade så nu finns det inte ens vatten att diska i, haha. Men brunnen återhämtar sig rätt snabbt så det är nog lugnt snart.

Jag, roja och oliver var och tränade en sväng igår och Erika försöker peppa mig igen att anmäla Roja till rallylydnadstävling. Kanske blir en sån i sommar eftersom jag insåg att roja inte glömt någonting sen kursen i våras. Helt underbar liten tjej jag har.

Vega är också ganska underbar, min, snart trettonår gamla galning.

Presentation


Punchen i blodet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Neeah med Blogkeen
Följ Neeah med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se